La pluja fina - El nou single

Bon dia, em fa molt feliç compartir el segon single "La pluja fina" del disc que sortirà el proper 15 de març. Si el voleu reservar ho podeu fer al link d'amazon i el mateix dia 15 el tindreu a casa i en digital al mòbil.

Aquí podeu llegir una entrevista xula que ha fet la revista enderrock parlant del single-.

Ens deixem mullar per «La pluja fina» de L'últim Indi

Ahir a la nit, un dels plats forts de la gala dels Premis Enderrock 2019 va ser l'actuació d'Eduard Costa que va estrenar el segon senzill del seu nou projecte musical, L'últim Indi. Després de deixar Els Amics de les Arts el passat novembre, Costa només havia desvetllat un avançament, "La sorra del desert", de com sonaria el seu esperat pròxim disc. Un projecte que neix arran del regal que li va fer la seva dona per al seu 40 aniversari: un recull dels seus poemes en format de llibre i amb el títol de L'últim indi. El cantant va donar forma musical a aquests escrits amb la col·laboració de Caïm Riba, sense abandonar l'estil pop que el caracteritza però també experimentant amb noves sonoritats. Avui us oferim aquest segon senzill, titulat "La pluja fina".Com moltes de les cançons que incorporarà L'últim indi (Clipper's sounds, 2019), "La pluja fina" intenta descriure una sensació o emoció potent però moltes vegades fugaç. Com ens explica el mateix Costa, la cançó tracta el moment en què cauen les primeres gotes de pluja en un bosc, "un moment que passa en un instant mentre la natura espera que arribi el manà del cel per despertar de la letargia". Però també de "la sensació que experimentes quan et cau la pluja a la cara, l'olor a terra que t'arriba i et fa estar en pau amb tu mateix mentre el món continua girant a fora".

Els elements naturals i la sensació de cicle o gir costant són nocions molt presents en aquest disc de pinzellades quasi místiques, com es pot observar en la portada dissenyada per Alba Teixidor. Tanmateix, Costa ens indica que cada cançó té el seu propi color: "M'agrada tenir un ventall ampli de possibilitats sonores, 'La sorra del desert', per exemple, incorpora elements més tribals mentre que 'La pluja fina' és una cançó més lleugera, més purament pop". 

El concert de presentació de L'últim indi (Clipper's sounds, 2019) tindrà lloc el 13 d'abril a les 21 h al Teatre Municipal de Girona dins el marc del Festival Strenes.
 

Portada de L'últim Indi Foto: Arxiu artista